Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Plevne Mh. Bosna Cd. Okul Sk. No28 SİNCAN / ANKARA
Vizyon
Ankaradaki okullara liderlik eden ,çalışanlarına ilham veren fark yaratarak egitime deger katan örnek bir okul olmak.
Misyon
Bilgi ve teknolojiyi verimli kullanabilen, üretken, paylaşımcı ulusal ve evrensel değerlerle bezenmiş, öz güveni yüksek, özgür bireyler yetiştirmek, katılımcı velilerle çevremizdeki okullara örnek olmak için varız.
Öğretim Şekli :tekli
giriş 09.00 çıkış 14.40
DOĞAL GAZ KALORİFER
Ulaşım
Kızılay´dan Eskişehir yolu üzerinden gelen 507no´lu ve Sıhiye´den İstanbul yolu üzerinden gelen 525 no´lu belediye otobüsleri okulumuzun önünden geçmektedir. Okulumuza yaklaşık 400 m uzaklıktaki Sincan Lale Durağı´ndan geçen Ulus dolmuşları ve Kızılay´dan gelen halk otobüsleri ile de ulaşım sağlanmaktadır.Ulaşım problemi yoktur.
Yerleşim Yeri
Okulumuzun bulunduğu Plevne Mahallesi şehir merkezine yakın bir yerleşim yeridir. Büyükşehir Belediyesi´nin Kentsel Dönüşüm Projesinden etkilenen bir konumdadır. Mahalledeki az katlı binalar hızla azalmakta yerlerini yüksek katlı binalar almaktadır. Bu durum öğrenci sayısının her yıl artmasına neden olmaktadır. Mahallemizin aynı zamanda sosyo ekonomik düşük çevrelerden hızla göç alması Sosyo-kültürel durumunu da değiştirmektedir. Bu değişimle beraber öğrenci ve veli profili de değişmektedir.
Sincan merkeze uzaklık 2 km